Olen juuri 30-vuotta täyttänyt 10 kuisen pojan "Murun" äiti Lapista. Huushollissa asustaa myös isi ja kaksi villapetoa. Muru on saanut alkunsa ICSI- hoidoilla ja syntyi tammikuussa rv 32+1 hätäsektiolla kun sain pitkittyneen epilepsiakohtauksen ja minut vaivutettiin koomaan kahdeksi vuorokaudeksi että kohtauskierre saatiin katkaistua.

Muru oli onneksi hyvävointinen ja itsekin toivuin yllättävän nopeasti. Minut kotiutettiin yksitoista päivää myöhemmin, mukaani sain rintapumpun mutta oma pieni jäi sairaalaan ja koti oli 130km päässä. Ajoimme edestakaisin ja olimme välillä yötä hotellissa kummien seteleillä. Kotiin pääsimme neljän viikon vanhana. Oikeastaan jo sairaala-aikana Murun refluksi oireili paljon, pulauttelun kanssa oli ongelmaa ja maitomääriä ei meinattu millään saada nostettua tavoiteannostuksiin. Jätkikäteen epäilen syyksi BMI-jauhetta eli proteiinilisää jonka avulla painoa yritettiin saada paremmin nousemaan.

Kotona paino alkoi nousta hurjaa vauhtia, jopa kilon kuussa ja 90% pumpatulla maidolla ollut pikkumies päätti ruveta tissivauvaksi ❤. Refluksi kuitenkin jatkuvasti: kipuitkua, affektikohtauksia, hikkaa jonka aikana pulautetaan jopa desi maitoa, kaarioksuja, nieleskelyä, yskimistä, kakomista ja niin edelleen. Kun vyöhyketerapiasta ei ollut mitään hyötyä ja yksityisen allergialääkärin ohjeistama kiinteäkokeilu totaalinen katastrofi niin aloitin imetysdietin.

Kaksi päivää sen jälkeen kun oikea dietti löytyi Muru hymyili ensimmäisen selkeän hymynsä, hän myös alkoi viihtyä lattialla, nukkumaan, seurustelemaan ja muutenkin tuntui kuin eri lapselta. Se auttoi jaksamaan vaikka tiukimmillaan söin vain kourallista ruoka-aineita.

Kiinteäkokeiluja meillä on tehty ainakin 3,5kk, 5kk, 6,5kk ja vajaa 8kk iässä. Lopulta silloin viikkoa vaille kahdeksan kuukautta vanhana meille läytyi ensimmäinen sopiva kiinteä PORO! Meille toimiva systeemi on rotaatio, jolla ollaankin saatu nyt kahdessa kuukaudessa Murun ruokavalio laajenemaan kahteentoista varmasti sopivaanruoka-aineeseen. Myös oma imetysdiettini on helpottanut tässä välissä paljon. Nyt olisikin sotasuunnitelmana laittaa Murulle rotaatio pystyyn ja saada ajettua lisää ruoka-aineita mukaan. Pikkumies on kova syömään ja jo taitava sormiruokailija ❤